Kaun Banega Crorepati KBC 4.8 5 22
Learning Zone

Kaun Banega Crorepati KBC – Questions and Answers

Kaun-Banega-Crorepati-Questions-And-Answers

1) What should be the correct sequence of words given in options which forms popular Hindi Idioms?

  1. Bimaar.
  2. Anaar.
  3. Ek.
  4. Sau.

Ans:- Ek Anaar Sau Bimaar.

2) What is the nickname of Nagpur city?

  1. Pink City.
  2. Orange City.
  3. Cities of Lake.
  4. Diamond City.

Ans:- Orange City

Also Check: Bigg Boss Season 12 Auditions.

3) Which of the following is the birth place of Maharana Pratap?

  1. Mewar.
  2. Udaipur.
  3. Jaipur.
  4. Jodhpur.

Ans: Mewar

4) Who was the first Indian Man who climbed Mount Everest successfully?

  1. Kisan Baburao Hazare.
  2. Baba Remdev.
  3. Avtar Singh Cheema.
  4. Milkha Singh.

Ans: Avtar Singh

5) What is the name of First Bollywood Movie?

  1. Alam Ara.
  2. Raja Harishchandra.
  3. Mother India.
  4. Kati Patang.

Ans: Raja Harishchandra.

6) From the below given options, which is known as scientific name of humans?

  1. Homo Sapiens.
  2. Mangifera indica.
  3. Lacertilia.
  4. Macaca Fascicularis.

Ans:- Homo Sapiens

7) Where the first official international football was played.

  1. Berlin.
  2. Paris.
  3. Prague.
  4. Scotland.

Ans: Scotland.

8) If you are awwal in any competition what is your position?

  1. First.
  2. Second.
  3. Third.
  4. Fourth.

Ans: First

9) What “S” does mean in SIM?

  1. Service.
  2. Short.
  3. Subscriber.
  4. Smart..

Ans: Subscriber.

10) Which writer won the Osccar award for song “Jai Ho”?

  1. Javed Akther.
  2. Gulzaar.
  3. Prasoon Joshi.
  4. Piyush Pandey.

Ans: Gulzaar.

11) From which movie the dialogue “Ek Baar Jo Mene Comitment Kar Di Me Apne App Ki Bhi Nahi Sunta”?

  1. Race.
  2. Wanted.
  3. Dabang.
  4. Jai Ho.

Ans: Wanted.

12) Where was the “laws house” lord Rama?

  1. Mithila.
  2. Hastinapur.
  3. Ayodhya.
  4. Mathura.

13) Whose Birthday is being celebrated in India as Engineers Day?

  1. APJ Abdul Kalam.
  2. Ashok Leyland.
  3. Ratan Tata.
  4. M Visvesvarayya.

14) Which one from the following is largest airlines in the world?

  1. Air India.
  2. King Fisher.
  3. Airbus A380.
  4. Lufthansa.

Ans: Airbus A380.

Sonali Verma
Sonali Verma is content creator at Auditions Dekho! She loves to write on technical seo, travel blogs, and brand about us. Her aim is write books on team and time management.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *